Documentaire fotografie

(Klik op een foto om meer foto's uit de betreffende serie te bekijken.)

 

De sloop van Bloklandstraat 35 t/m 85 en Tochtstraat 67

 

Niets vermoedend fiets ik door de Pijnackerstraat en plotseling sta ik oog in oog met iets dat doet denken aan foto's uit de oorlog; een open gereten huizenblok voor de helft in puin. Geen oorlog gelukkig, alles voor het goede doel; één van de vele projecten waarmee Rotterdam haar oude wijken nieuw leven inblaast. Ik ben een aantal keren teruggegaan om te zien hoe in luttele dagen 114 woningen met de grond gelijk werden gemaakt.

 

 

De twee werelden van Jos

Soms houden mensen er een excentrieke hobby op na die nogal haaks staat op hun beroepsmatige leven. Zo'n hobby kan qua tijdsbesteding en financiën aardig uit de hand lopen. Jos, techneut met een kantoorbaan, melkt met plezier elke zaterdag om 6 uur ‘s morgens koeien bij een bevriende boer. De rest van de zaterdag -en vaak ook andere dagen- doet hij andere noodzakelijke klussen op de veehouderij.  Inmiddels heeft hij zelf twee tractoren (tweedehands). Misschien komt er ook een eigen boerderij, maar zijn baan opzeggen, dat niet.  

 
 

Verdwijnend landschap

In het stroomgebied van het riviertje de Linge rukt de nieuwbouw op ten koste van een prachtig stukje oud Hollands rivierlandschap. Op de foto's, gemaakt tussen Leerdam en Geldermalsen, is de rivier niet te zien, maar de spanning des te meer voelbaar. Een oude strijd. Een korte versie van deze serie is te zien tijdens de ZomerExpo 2013 in het Gemeente Museum in Den Haag

 
 

Kantoorleven

Hoeveel mensen brengen hun dagen grotendeels door op een kantoor? De mensen die dat niet doen hebben niet altijd een goed beeld van wat zich in al die glazen torens afspeelt. Ik heb met deze serie iets willen laten zien van dat leven op kantoor. Niet zozeer de formele bijeenkomsten, maar meer de menselijke kanten, iets van het community gevoel. De beelden zijn met een eenvoudige pocketcamera gemaakt.